Na de aankoop

Als de hypotheekakte eenmaal is getekend, kunt u blijven rekenen op Oscar Prent Assurantiën BV. Wij houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van hypotheken. Niet alleen de hypotheekmarkt is voortdurend in ontwikkeling, ook uw wensen kunnen na verloop van tijd veranderen. Als u overweegt uw hypotheek aan te passen, aarzel dan niet om ons te benaderen.

Renteverlenging

Aan het eind van een rentevaste periode ontvangt u van de geldverstrekker een verlengingsvoorstel. Afhankelijk van de dagrente kan het zinvol zijn om voor een lange of juist korte vervolgperiode te kiezen. Dit is hét moment voor overleg met uw adviseur

Extra aflossen

Bij sommige hypotheekvarianten is het mogelijk tussentijds extra af te lossen of extra premies te storten. Uw hypotheek zelf verandert daardoor niet, maar uw hypotheeklasten of eindschuld dalen wel. Vraag uw hypotheekadviseur wat in uw geval het aantrekkelijkst is.

Tweede hypotheek afsluiten

Als u op korte termijn extra geld nodig heeft, bijvoorbeeld voor een verbouwing, kunt u uw huidige hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Uw maandelijkse lasten zullen dan wellicht omhoog gaan. Voorwaarde is dat uw inkomen en de waarde van uw huis daarvoor voldoende ruimte bieden.

Verhuizing

In veel gevallen kunt u bij verhuizing uw oude hypotheek meenemen. Dat kan aantrekkelijk zijn als de dagrente hoger is dan de rente van uw lopende hypotheek. De meeste geldverstrekkers bieden die mogelijkheid.

Overwaarde

Niet alleen de hypotheekrente kan veranderen ook de waarde van uw huis zal in de toekomst niet gelijk blijven en in de meeste gevallen stijgen. Het verschil tussen de verkoopwaarde van uw huis en uw hypotheekschuld wordt de ‘overwaarde’ genoemd. Wij nemen graag met u door waarvoor u deze extra waarde kunt aanwenden.