Al gecheckt of uw hypotheeklasten op dit moment omlaag kunnen?

Veel Nederlanders weten niet dat hun hypotheeklasten mogelijk omlaag kunnen. Dit geldt wellicht ook voor uw lasten. Wij zetten de opties om uw hypotheeklasten te verlagen op een rij.

Ruim de helft van de hypotheekbezitters weet niet dat ze kunnen profiteren van de huidige lage rentestand, bleek onlangs uit een onderzoek. SNS, die opdracht gaf tot het onderzoek, berekende dat veel hypotheekbezitters op jaarbasis honderden euro’s kunnen besparen als ze nu maatregelen nemen.

Banken bieden kortingen

De meerderheid blijkt bijvoorbeeld onbekend met kortingen die banken aanbieden op de hypotheekrente als bij die bank ook een betaalrekening wordt geopend.

Nog 3 andere opties

Naast de rentekortingen die banken bij het openen van een betaalrekening bieden, zijn er nog 3 andere opties om uw hypotheekrente te verlagen:

  1. Bij het aflossen van uw hypotheek kan overwaarde ontstaan waardoor uw hypotheek mogelijk in een lagere tariefklasse valt.
  2. De hypotheekrente kan eventueel omlaag als tussentijds gebruik wordt gemaakt van De Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  3. Het kan voor u financieel aantrekkelijk zijn uw huidige hypotheekcontract open te breken en bij een andere aanbieder tegen lagere rente een nieuwe hypotheek af te sluiten. Dit levert een boete op maar het financiële voordeel kan hier ruim tegen opwegen.

Deskundig advies vereist

Deskundig en gedegen advies zijn onmisbaar als u wilt uitzoeken of uw hypotheeklasten op omlaag kunnen. Wij bieden u dat. Klik hier om contact met ons op te nemen voor een gesprek over uw hypotheek.