Verzekeringen

onafhankelijk advies

Veel mensen vragen zich af wat een verzekering is. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen, de verzekeraar en gene die een bepaald risico wilt afdekken dat is de verzekeringnemer. Maar wat is een verzekering nu precies? Met een verzekering dekt de verzekeringnemer een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen.

Soorten verzekeringen

Welke soorten verzekeringen zijn er? De verzekeringen zijn in te delen in een schadeverzekering of sommenverzekering. Bij een schadeverzekering gaat het om de bescherming van het vermogen van de verzekeringnemer. Denk aan brand, schade of diefstal: bijvoorbeeld een inboedelverzekering, zorgverzekering, opstalverzekering, autoverzekering. Bij een sommenverzekering wordt een bedrag van te voren afgesproken bij een bepaald voorval. Het gaat hierbij om leven en gezondheid, vandaar dat het bijna altijd levensverzekeringen betreft.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer iemand een schade veroorzaakt, is hij/zij er volgens de wet aansprakelijk voor. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet de schade uit eigen zak betaald worden. Een kleine schade is meestal niet het probleem. Maar stel dat iemand door iets wat een ander doet zonder opzet ziek wordt of invalide raakt, dan loopt de schade al snel op.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, maar het is wel verstandig. Zeker als je kleine kinderen hebt is het aan te raden. Met een niet al te hoge premie ben je vaak al goed verzekerd.

Autoverzekering

Een auto is voor sommige mensen een grote liefde, voor anderen slechts een vervoersmiddel. Toch wilt iedereen zijn auto goed verzekeren. Wij werken met een aantal mooie producten van verschillende verzekeraars en zijn altijd snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Exclusieve auto’s Een kwestie van maatwerk! Een bijzondere auto behoeft vaak een bijzonder goede service bij onder andere schade en diefstal. Hiervoor hebben een aantal speciale exclusieve verzekering ontwikkeld welke zijn aan te passen naar eigen behoefte en wensen met een aantrekkelijke premie en goede voorwaarden.

Inboedelverzekering

Zekerheid in huis! De Inboedelverzekering is aan te raden bij kleine ongelukjes, zoals een schroeiplek door een omvallende kaars. Maar natuurlijk ook voor grote schades die in huis zijn ontstaan door bijvoorbeeld brand, storm en wateroverlast.

Opstalverzekering

Een eigen huis is een waardevol bezit dat men graag beschermd voor onder andere schade bij brand, storm, inbraak, vandalisme en waterschade. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt er meestal door de bank wel om een opstalverzekering gevraagd te regelen als je een hypotheek afsluit.

Rieten dak verzekering

Bel voor de actie!

Overlijdensrisicoverzekering (AOV)

Met een overlijdensrisicoverzekering is te voorkomen dat nabestaanden in financiële problemen komen als men komt te overlijden. Als een partner overlijdt, wordt de achterblijvende partner of het gezin vaak geconfronteerd met hoge kosten die nog maar moeilijk alleen te dragen zijn. De hypotheek of huur moet dan ineens door één persoon worden betaald of er moeten extra kosten gemaakt worden voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een overlijdensrisicoverzekering kan men ervoor zorgen dat er in zo’n situatie geld vrijkomt waardoor deze kosten wat makkelijker opvangen kunnen worden. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de zekerheid dat de achterblijvende partner of het gezin ook na het overlijden van één van beiden door kan leven zoals voorheen.

Rechtsbijstandverzekering

Want steeds meer mensen willen met juridische hulp hun recht halen bij een conflict. Een rechtsbijstandverzekering kost per jaar ongeveer hetzelfde als een advocaat per uur. De premie voor een rechtsbijstand verzekering heb je er dus al snel uit.

Annuleringsverzekering

Voor een vakantie of  zakenreis zijn veel mogelijkheden  van verzekeren. Naast een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kunnen er ook aanvullende dekkingen gekozen worden. De dekking is bepalend voor de premie.

Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

  • Nederlanddekking- Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
  • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
  • Werelddekking – Alle landen en werelddelen

Caravanverzekering

Bootverzekering

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten voor een uitvaart betaald worden. Nabestaanden blijven dan niet achter met de hoge kosten voor de begrafenis of crematie.

Zorgverzekering

zorg-2-klein

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. U heeft daarbij bepaalde rechten en plichten.

Een basisverzekering is verplicht, een aanvullende verzekering niet

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. De overheid bepaalt. Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek. U bent niet verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten.

Een zorgverzekeraar moet u accepteren voor de basisverzekering

U mag kiezen bij welke zorgverzekeraar u uw zorgverzekering afsluit. Een zorgverzekeraar kan u niet weigeren voor de basisverzekering, wat uw leeftijd of gezondheid ook is. Een zorgverzekeraar mag u wel weigeren voor de aanvullende verzekering, maar in de praktijk komt dit bijna niet voor.

U hoeft uw verzekeringen niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten

U hoeft uw basisverzekering en eventuele vrijwillige aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Voor een ‘losse’ aanvullende verzekering kunnen wel bijzondere voorwaarden gelden, zoals een hogere premie.

 U kunt kiezen uit verschillende zorgpolissen

Zorgverzekeraars bieden verschillende polissen aan: een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatie daarvan. Bij een naturapolis kiest uw verzekeraar goede zorgaanbieders en sluit er contracten mee. Als u zorg nodig heeft, kiest u als verzekerde dan uit een van deze geselecteerde zorgaanbieders. Bij een restitutiepolis kiest u zelf uw zorgaanbieder en uw verzekeraar vergoedt de kosten.

Een zorgverzekeraar heeft zorgplicht

Een zorgverzekeraar heeft zorgplicht. Dit betekent dat uw verzekeraar u moet helpen om de juiste zorg te vinden. En ervoor zorgen dat u deze op tijd krijgt en op een redelijke afstand bij u vandaan. Kunt u bijvoorbeeld niet tijdig in een ziekenhuis terecht? Dan is uw verzekeraar verplicht om te zorgen dat u elders terecht kunt.

U kunt ieder jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Aan het eind van ieder jaar kunt u overstappen naar een andere zorgverzekering. Uw oude zorgverzekering moet u vóór 1 januari opzeggen en de nieuwe verzekering moet u vóór 1 februari afsluiten. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd.