Cybercriminaliteit treft vaker MKB’ers. Indekken tegen schade heel verstandig.

Misschien lijkt het voor u ver van uw bed maar het gebeurt dagelijks. Door hacking van computersystemen kwamen afgelopen jaar zowel grote bedrijven als MKB’ers in fikse problemen. Onder andere gevoelige klantgegevens werden gestolen. Hoe kunt u zich indekken tegen cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van criminaliteit waar ook steeds meer MKB’ers mee geconfronteerd worden. Al in 2012 kreeg 40 procent van de ondernemers in het MKB te maken met cybercriminaliteit, blijkt uit cijfers van politie en overheid. Te verwachten is dat dit percentage inmiddels (veel) hoger is.

Webshops erg gewild

Onder andere ondernemers met een webshop lopen het risico dat internetcriminelen inbreken in hun systeem en betaalkaartgegevens van klanten stelen. Deze gegevens worden daarna weer doorverkocht. Ook gaan door hacking vaak waardevolle bedrijfsdata verloren.

Beschermen tegen internetcriminelen

Steeds meer bedrijven beseffen dat internetcriminaliteit een bedreiging is. Het overgrote deel van de ondernemers ziet inmiddels het belang in van goede beveiliging van de eigen computers. Het blijkt echter dat veel ondernemers denken dat, als er toch op hun computersysteem wordt ingebroken, hun bedrijfsrisicoverzekering de schade dekt. Dit is echter niet het geval.

Cybercrime-verzekering

Sinds 2014 kunnen ook MKB’ers zich verzekeren tegen cybercrime. Hierdoor dekt u zich in tegen schade die u leidt door het verlies van persoonsgegevens, bedrijfsinformatie, aansprakelijkheidsstelling en verloren winst door netwerkproblemen. Ook de kosten voor herstel van de gehackte computersystemen en het informeren van uw klanten kunnen gedekt worden door een cybercrime-verzekering.

Maatwerk

Het afsluiten van de juiste cybercrime-verzekering is maatwerk. Wij gaan graag met u om tafel om te kijken welk type verzekering u nodig hebt om uw bedrijf optimaal te beschermen tegen (de gevolgen van) internetcriminaliteit.