Rente over restschuld langer aftrekbaar

Als het aan het kabinet ligt moet het mogelijk worden om betaalde rente over een gerealiseerde restschuld gedurende een periode van 15 jaar af te trekken van het inkomen. De maximale duur is nu gesteld op 10 jaar.

Volgens het RTL Nieuws is dit besproken binnen het begrotingsoverleg . Dit kan worden gezien als een tegemoetkoming voor voormalige huiseigenaren die hun huis met een verlies hebben verkocht. Toch is het niet de maatregel waar huiseigenaren op zitten te wachten. Veel huiseigenaren waarvan het huis onder water staat hebben meer aan een eerlijke kans om restschulden mee te financieren in een nieuw af te sluiten hypotheek.

Banken hebben de mogelijkheid om restschulden uit de verkoop van de vorige woning mee te financieren, maar slechts een enkele bank komt met ruime mogelijkheden. De Rabobank en de ING geven aan dat het per individueel geval wordt bekeken. In de praktijk blijkt dat het al lastig is om een hypotheek te krijgen bij deze banken, laat staan dat ze ook nog een extra hypotheek gaan verstrekken voor het financieren van restschulden.

De verruiming van de mogelijkheid om rente over restschulden fiscaal af te trekken is een goed gebaar, maar de maatregelen zijn ruim onvoldoende

Bron: hypotheken.blog / RTL Nieuws

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/rente-op-restschuld-blijft-langer-aftrekbaar